De vakantieverblijven van La Chauve-Souris zijn gelegen in een bosrijke omgeving met heel wat prachtige wandelingen en interessante activiteiten.

Zo kan je bijvoorbeeld gaan kajakken op het stuwmeer van Nisramont. Tijdens het jachtseizoen kan je ook de jachtagenda raadplegen aan de ingang van het verblijf.

Andere aanraders? De stadjes La Roche en Houffalize, gelegen op een steenworp van de gîtes. Ook de brouwerij van Achouffe is altijd een aanrader.

De stad Bastogne ligt op slechts 25 kilometer van Nadrin. In deze historische maar bruisende stad kan je zelfs op zondag naar hartenlust shoppen.  Winkelen kan je ook in het Knauf-winkelcentrum, net over de Luxemburgse grens.

Brouwerij Achouffe

Maak kennis met de lekkerste bieren in de brouwerij van Achouffe. U kan een professionele rondleiding krijgen in het Frans of Nederlands.

Website Achouffe

Bastogne

Wat Ieper is voor de Eerste Wereldoorlog, dat is Bastenaken (Frans: Bastogne) voor de Tweede Wereldoorlog. Bastenaken is dé plaats om de geschiedenis van de oorlog ‘40-‘45 te herdenken, het is allicht de belangrijkste plek voor oorlogstoerisme in het Franstalige landsgedeelte.

Barrage van Nisramont

Het meer van Nisramont is een stuwmeer met een oppervlakte van 47 hectare. U kan de dam makkelijk bereiken met de wagen, tevens is er ook een ruime parking voorzien.

Rondom het meer loopt een wandelpad van 13 km. U kan er ook vissen, zwemmen en kanoën.

Parc à gibier La Roche

In dit park, dat zich uitstrekt over 10 ha, kunt u de bewoners van onze bossen en hun soortgenoten op de boerderij bewonderen.

Langs het wandelpad van 1,2 km komt u wellicht een roedel damherten, herten, moeflons, oerossen, een groep wilde zwijnen en everzwijnen, wolven, lynxen, vossen, wasberen, fazanten en oehoe’s tegen in een omgeving die heel dicht bij hun natuurlijke leefomgeving staat.

Voor uw kinderen werd een speeltuin ingericht, waar ze zich lekker kunnen uitleven op een of andere schommel.

www.parc-gibier-laroche.be

Grotten van Hotton

Betreed de reuzengalerijen. Kijk in een 35m diepe put. Bewonder de broze draperieën. Luister naar de grommende stroom.

Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië. Alleen de Grotten van Hotton zijn volledig beschermd. Twee sterren in de Michelingids.

www.grottesdehotton.be

Avontuurlijk Durbuy

Naast het pittoreske stadscentrum heeft Durbuy nog tal van andere troeven: oerdegelijke restaurants, leuke winkeltjes en tal van middeleeuwse gebouwen. Ben je avontuurlijk aangelegd? Ga dan voor een tocht op de mountainbike of een echte deathride !